Magatzem de palla i terra Lleida 03 1

Construcció amb bales de palla – LLEIDA

Lleida, 2018-2020

Construcció amb bales de palla per magatzem agrícola amb técnica CUT; coberta verde; arrebossats amb la terra de la mateixa feixa i calç; solera de calç.

Tipologia constructiva molt senzilla i funcional, amb estructura de fusta, panels de fibres vegetals i fonaments de formigó armat. Els usos principals es poder guardar la producció de xilis  fresques duran la temporada de recol·lecció. Gracies al la efectivitat aïllant  i reguladora de d’humitat interior del espai pensat, es podrà tenir xilis frescos per mes mesos. Al acabar la temporada el magatzem farà de secador de xilis. Per això la orientació a sud i la presencia de forats i finestres per crear ventilació d’aire creuada calent durant el dia i poder mantindre la màxima temperatura duran la nit gracies a les propietats d’acumulació d’inèrcia tèrmica dels materials utilitzats.

Lleida. 2018-2020

Equipo del proyecto:           Mirco Zecchetto
Situación:                              Lleida
Fotografía:                           
Tipo de intervención:          Obra nueva
Dimensiones:                        100 m2 construidos
Realización:                          Autoconstrucción

Aquest magatzem, completament integrat i fins i tot camuflat, permet una endreça no gens menyspreable de tota la zona.

La construcció, i el posterior manteniment del magatzem, es faria amb materials i sistemes completament ecològics i sostenibles per evitar al màxim les emissions de Co2 i qualsevol altre tipus de contaminació o degradació del medi ambient, en autoconstrucció i amb tècniques de bioconstrucció: pilars i bigues de fusta de proximitat, elements de fibres vegetals (amb palla de la finca del costat) pels tancaments i aïllament tèrmic, argila i sorra del lloc pels revestiments, pedra recuperada del subsòl excavat, teixits biològics, pigments naturals i tot el que calgui reutilitzar i recuperar.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Ir arriba